Kårhuset brant – fikk raskt nytt hus

Da kårhuset til Kurt brant ned var det viktigste å få opp et nytt hjem for døtrene – og det raskt. Med Älvsbyhus ble det mulig.

Høsten og datoen for innflytting nærmer seg. Det fine tømmerhuset fra 1800-tallet, som skal bli familien på tre sitt nye hjem, står klart til å påbegynne restaurering da det en dag begynner å brenne. Plutselig står tobarnsfaren selv og hjelper til med å slukke flammene før det blir totalskade.

– Følelsen jeg fikk da jeg så det brant var vond. Jævlig. Jeg hadde sett for meg drømmeplassen her, med mine dyr og mine unger. Så da raste vel verden litt i grus vil jeg påstå, forteller Kurt Amundø.

Store vann- og røykskader gjorde huset ubeboelig, og det måtte rives. Det første familefaren tenkte da var «hvordan skal jeg få opp et nytt hus?».

—  Jeg sjekket markedet en stund, før jeg kom over Älvsbyhus. Der har de en veldig fin ordning synes jeg. De lovte at det skulle gå kjapt, og det gjorde det, påpeker han.

Vinkelhuset til Kurt Amundø ligger idyllisk til i Ålvundeid. Foto: Wanja Sandø

Nytt hjem på rekordtid

Kurt hadde hørt om Älvsbyhus, og etter å ha gjort litt research og bladd litt i katalogen, fikk han besøk av den lokale forhandleren, Ståle Myhren.

— Jeg hadde en veldig god dialog med Ståle. Jeg føler jeg har kunnet ringe å spørre om ting som jeg har lurt på, forteller han. Kurt husker godt datoen da de førstre modulene kom i mai. I underkant av to måneder senere fikk han husnøkkelen.

— Å gå inn i huset for første gang var veldig spesielt. Det var en stor glede naturligvis, en sånn ubeskrivelig følelse egentlig, sier huseieren.

Huset er det store vinkelhuset Regina, med mulighet for tre, fire eller fem soverom.

— Å kjøpe et hus på ett plan er det lureste jeg har gjort på lenge. Det har forenklet livet. Man vet aldri hva som skjer med helsa, så her kan man faktisk bo lenge, forteller Kurt.

Kjøkkene er stort og lyst, med innbygningenheter fra Electrolux og god plass til familien. Foto: Wanja Sandø

Å miste et hus i brann kan føre til store økonomiske bekymringer i tiden framover. De gunstige betalingsvilkårene gjorde at Kurt fikk mulighet til å ha kontroll på kostnadene.

— Når du skriver kontrakt og det står 2,8 millioner kroner, så blir det 2,8 millioner kroner. Det er ingen ekstrautgifter på det og du betaler den summen når du overtar huset. Det er veldig positivt.

Jentene er veldig fornøyde

Tobarnsfaren forteller at alle, spesielt jentene, trives godt i sitt nye hus.

— Det å få egne rom som de kan sette preg på synes de er stor stas. Her er nok av plass å boltre seg på både for de og venner. Både inne ut og ute, sier han.

Det var enkelt å velge

Når du kjøper et hus fra Älvsbyhus får du en liste over tilvalg du kan velge mellom. Ikke alle er like engasjert i interiørdesign og fargevalg, men det var likevel viktig for Kurt å kunne sette sitt preg på det nye hjemmet.

— Det å ha muligheten til å velge, men samtidig ikke for mange valg, gjorde livet mitt enklere som mann. Jeg slapp å ta alle avgjørelser. Planløsningene var på plass, så da var det bare å velge farger og tapet som stod igjen, og det var enkelt, smiler han.

Spesielt fornøyd er han med at det er flere utganger til verandaen, som de kan nyte på dager hvor solen skinner, men at huset også  er tett isolert og med vannbåren varme til kalde vinterdager.

— Jeg føler meg veldig avbalansert og trygg på den eiendommen her. Det er ingen stue-gardin som blafrer her, forteller Kurt.

FORDELER

Vi prioriterer forsikringskunder så ventetiden blir minimal

  • Rask behandling og enkel håndtering
  • Ferdige løsninger og transparente priser
  • Betaling skjer først ved overtakelse

Vi har erfarne forhandlere i hele landet som kan hjelpe deg. Kontakt oss på proff@alvsbyhus.no

En mager trøst når tragedien først rammer er at vi i Älvsbyhus prioriterer forsikringskunder som allerede er rammet slik at ventetiden på et nytt hjem blir minimal. Vi har ferdige løsninger og flere muligheter for tilvalg og transparente priser. 
Du vet hva du kan forvente og vi leverer innen avtalt tid. 

Her er noen av de husmodellene du kan velge mellom

Ønsker du å snakke med en
av våre boligformidlere?

Velg fylke
Alle
Alle VikenOsloInnlandetVestfold & TelemarkAgderRogalandVestlandMøre & RomsdalTrøndelagNordlandTroms & Finnmark