Lønnsomt å selge tomter med ferdighus

For Kristin Slottet og Slottet-Eiendom AS har det vært en god investering. Tomtene med nye Älvsbyhus har vært lett å selge videre.

Kristin Slottet kjøpte Slottet gård på 130 mål i Frogn i 2003. På naboeiendommen hadde flere hyttenaboer et ønske om å kunne bli fastboende i området. Kristin fikk skilt ut 11 selveide tomter i første omgang, og på fire av dem har hun i tur og orden bygd ferdighus fra Älvsbyhus, som alle er solgt.

– Nå har vi skapt en liten grend her, og det er så hyggelig at alle som bor i Älvsbyhusene er spesielt fornøyde med dem, forteller Kristin.

Slipper dyr finansieringsperiode

Kristin har flere tomter hun ønsker å utvikle, og er så fornøyd med valget av Älvsbyhus at hun skal fortsette med Älvsbyhus i årene som kommer. Det skal settes opp både små og litt større hustyper, de første nå er av typen Alvar.

– Vi ønsker ikke å være så stor utbygger, og vi har ikke altfor mye kapital. Det beste med Älvsbyhus er at prisene er satt, det er ingen overraskelser i budsjettet, og så vi trenger ikke en lang og dyr finansieringsperiode, sier Kristin Slottet.

Hun synes valget av Älvsbyhus har gitt fleksibilitet og muligheter til å kutte kostnader. I husmodellene med 1,5 etasje kommer overetasjen uten innredning. Dermed kan husene selges rimelig og sluttkunden kan selv velge om, når og hvordan loftet skal innredes. Kristin er også opptatt av å kunne gi unge en mulighet i boligmarkedet.

– Vi befinner oss midt mellom Nesodden og Drøbak, litt utenfor allfarvei, men likevel sentralt nok. Vi ønsker at unge folk skal kunne gå inn i boligmarkedet, og her har vi muligheten det, og med litt større tomter, siden vi likevel er på landet. Da kan vi unne oss det, synes jeg, fortsetter Kristin.

Jeg vil absolutt anbefale andre å bruke Älvsbyhus, det har vært en problemfri byggeprosess, sier eiendomsutvikleren.

Konkurransedyktige priser uten kvalitetstap

Ferdighusene fra Älvsbyhus koster fra i underkant av 2 millioner kroner og oppover og blir levert innflytningsklare med både kjøkken og bad.

Knut Eide, prosjektleder for proffsatsingen til Älvsbyhus, forklarer hvordan prisene kan holdes så lave, samtidig som det ikke går på bekostning av kvalitet:

– Våre hus er 95% ferdige fra fabrikken. Her er det aller meste standardisert, så vi produserer alle delene på samlebånd. Det gjør at kostnadene holdes nede. Så snart noe skal avvike fra en norm, og prosjekteringen endres, vil kostnadene gå opp, sier Knut Eide.

Også Älvsbyhus må forholde seg til byggteknisk standard, der nåværende heter TEK17. Den sikrer best mulig kvalitet, og medførte i sin tid store investeringer slik at fabrikken kunne møte kravene. Å inngå kompromisser på kvaliteten er ikke aktuelt for Älvsbyhus.

– Nå har vi hatt landets mest fornøyde kunder i to år, og det vil vi gjerne fortsette med, sier Eide.

En støtte gjennom hele byggeprosessen

Å bygge et hus kan være en lang og relativt komplisert prosess, der det er flere aktører å forholde seg til. Med Älvsbyhus sin 25 år lange erfaring i det norske markedet, er kundene trygge.

– For kunder som ikke har så lang erfaring, kan vi bistå med hjelp til byggesøknader med mer, og lose dem gjennom denne prosessen. Som leverandør er vi svært solide, og sikrer en trygg levering gjennom alle ledd til kunden, sier Eide.

FORDELER

Kan vi hjelpe deg å utvikle din eiendom?

  • Høyere fortjeneste for deg som tomteeier
  • Gjennomføringsevne og krav til aktivitet
  • Lettsolgte hus som når en stor målgruppe

Sitter du på en stor tomt og lurer på om du vil prøve deg som utbygger? Kontakt oss på proff@alvsbyhus.no

Vi hjelper deg å nå en større målgruppe og produserer lettsolgte hus til fastpris. Forutsigbarhet og tydelige prosesser gjør at vi har hatt de mest fornøyde kundene to år på rad.

Älvsbyhus er en trygg partner med lang erfaring og hjelper deg med å komme i mål.

Her er noen av de husmodellene du kan velge mellom

Ønsker du å snakke med en
av våre boligformidlere?

Velg fylke
Alle
Alle VikenOsloInnlandetVestfold & TelemarkAgderRogalandVestlandMøre & RomsdalTrøndelagNordlandTroms & Finnmark