Fra leverandør av ferdighus til totalentreprenør

På Bjertnestunet i Nes kommune, gikk Älvsbyhus fra å levere hus til å kjøpe tomter, utvikle dem, bygge hus og så selge både tomt og ferdig hus til ivrige boligkjøpere.

– Vi har utviklet en mal som vi jobber etter, spesielt for dette markedet, forklarer Martin Disen, prosjektsjef for Älvsbyhus Norge AS.

Bjertnestunet har vært under utvikling i noen år allerede og de første årene leverte Älvsbyhus ferdighus til et annet selskap som så solgte husene videre. I 2016 kjøpte Älvsbyhus selv seks tomter på Bjertnestunet, der de sto for både bygging, ferdigstilling og salg. Deretter, i 2017, kjøpte Älvsbyhus hele 24 frittstående tomter, hvor de til nå har bygget 17 hus.

Hustypen Linnea ligger på topp

– Den mest populære modellen vi selger er Linnea, De seks vi har bygd her ble alle solgt veldig fort, og den siste til og med før visning, sier Martin

Linnea er altså en svært populær husmodell, det er den også i Sverige, der den ligger på topp på salgslisten. Planløsningen i ettplanshuset blir svært godt mottatt, både av unge og gamle. Ferdighuset har en romslig stue og modellen er svært konkurransedyktig på pris.

Disse ettplanshusene som er helt fiks ferdige er fine! Der er vi gode i forhold til konkurrentene, mener Martin Disen.

Hustypen Tove er også en svært populær husmodell, og kommer som en god nummer to. I tillegg kommer hustypen Regina. Så disse tre hustypene blir det bygget flest av, men også andre husmodeller får plass. Også hustyper med halvannen etasje kommer for salg til vinteren og til våren.

Megler med lokalkunnskap tar seg av salget

En lokal megler tar seg av salgene av hvert Älvsbyhus. Salgsprosessen begynner når huset er helt ferdigstilt og ferdigattesten klar. Erfaringsmessig er det lettere å få solgt hus med ferdig sådd plen og asfalt lagt i innkjørselen. Ideelt sett ser Martin at de skal selge maksimum ett hus i måneden, men det ser ut som at det blir solgt hele 13 hus i år.

– Det er et godt trøkk, brorparten blir solgt etter første visning, kan Martin fortelle.

Tomteeventyret ser ut til å fortsette, for arbeidet med infrastruktur på neste felt av Bjertnestunet har begynt. Her har de kjøpt et stort område som skal deles inn i hele 75 tomter, alle med Älvsbyhus på. Grunnarbeidene er påbegynt, og byggestart er planlagt neste høst.

Spennende å være en del av hele prosessen

Martin synes det er både artig og utfordrende å være med på absolutt hele prosessen, fra å skaffe tomt, utvikle den med infrastruktur, for så å bygge et hus på den og se folk flytte inn i sitt nye hjem. 

– Det er stas å følge med på hele greia, og å være med på alle delene i prosessen som ender med at fornøyde folk flytter inn i sitt nye ferdighus, avslutter Martin Disen.

FORDELER

Vi tilbyr lettsolgte hus med standardiserte tilvalgsløsninger

  • Høyere fortjeneste til deg som utbygger
  • Enklere prosess
  • Lav risiko = god nattesøvn

Snakk med oss om hvordan du kan minimere risikoen for dine byggeprosjekter. Send mail til proff@alvsbyhus.no

Älvsbyhus tilbyr lettsolgte hus med standardiserte tilvalgsløsninger. Alle våre hus leveres med 5-års garanti og med egen servicedesk til kundene, er vi med på å frigjøre din tid, slik at du kan prioritere det som er viktigst i en hektisk jobbhverdag. Vi er med på overtakelsen og ordner ettårsbefaringen.

Her er noen av de husmodellene du kan velge mellom

Ønsker du å snakke med en
av våre boligformidlere?

Velg fylke
Alle
Alle VikenOsloInnlandetVestfold & TelemarkAgderRogalandVestlandMøre & RomsdalTrøndelagNordlandTroms & Finnmark