Brannen tok huset to ganger

For familien til Tor Martin Holand ble brannmarerittet virkelighet, ikke bare én, men to ganger. Nå er familien trygt installert i sitt helt nye vinkelhus på øya Leka.

– Hvis en skulle ha bygget et sånn hus fra scratch, ja da hadde jeg ikke hatt sjans, sier Tor Martin Holand. Han og familien kan endelig finne roen i sitt nye ferdighus fra Älvsbyhus, etter at katastrofen rammet dem for snart to år siden. Den vakre øya Leka på kysten av Trøndelag har vært hjemmet til Tor Martin Holand hele livet. Han trives godt med nærheten til naturen og tryggheten en liten plass gir.

Brannutrykning til eget hus

I 2015, etter en vannskade på kjøkkenet, begynte marerittet. – Jeg kom kjørende mot huset for å hente noe da jeg oppdaget et rart lysskjær fra huset. Det viste seg at det brant i kjelleren, forteller Tor Martin. Dermed måtte han ringe brannvakten, for selv å kjøre dit og hive på seg uniformen, for Tor Martin er selv også brannmann. Så bar det avsted på utrykning til eget hus. Huset fikk store skader, men ble bygget opp igjen med et ekstra påbygg.

Tor Martin Holand foran sitt nye vinkelhus Regina. Foto: Ludvig Juvodden

Halvannet år etter at de flyttet inn, skjedde det forferdelige igjen. Det var midt på dagen, ungene var på skolen og Louise var høygravid med minstejenta Saga. Tor Martin var hjemme fordi han var syk, og oppdaget at det var så varmt å gå på gulvet, men trodde kanskje at kroppen spilte ham et puss. Men hunden bjeffet uten stans, og da så han det. Det brant i kjelleren igjen. Da var det ikke noe annet å gjøre, ta med seg sin høygravide kone og komme seg ut.

– Jeg trodde jeg skulle klare å slukke den selv, men det klarte jeg ikke. Heldigvis var ungene på skolen og i barnehagen, så de slapp å se brannen. Men det var tungt å fortelle dem hva som hadde skjedd, sier Tor Martin.

Alina, Emmett og Saga leker på gulvet i familiens nye hus. Foto: Else Birgitte Remmen

Familien begynte å tenke på hvordan de skulle få seg ny bolig etter brannen. En dag de surfet på nettet dukket det opp en annonse for Älvsbyhus. Den klikket de på, og ble overrasket over prisen, så overrasket at de måtte ringe til hovedkontoret og dobbeltsjekke om det virkelig kunne stemme.

De fikk bekreftet at husprisen lest på nett var den riktige. Derfra var det ikke vanskelig å bestemme seg. De gikk for vinkelhuset Regina, med en del tilvalg, blant annet har de hele fem soverom. Dermed får ungene hvert sitt soverom og det finnes et gjesterom til slekt og venner. Ungene har også en egen tv-stue med utgang til den store plattingen. – Ungene har sin egen fløy, ler Tor Martin.

Fra kontrakten ble inngått, tok det bare et par måneder før det nye huset var på vei.

Forsikringspengene har vart lenge

Ennå har de ikke brukt opp alle forsikringspengene, og huset er så godt som ferdig, inkludert en platting på 90 kvm kom opp i sommer. Nå som høsten og vinteren nærmer seg, skal huset gjøres helt ferdig inne. – Vi lagde en egen buffer av forsikringspengene sånn at Emmett fikk gå amok i leketøysbutikken. Så nå har han et eget rom med traktorer og lastebiler, forteller Tor Martin.

Med hustypen Regina ligger alt til rette for at familien kan bli boende lenge. Alt er på ett plan og uten dørstokker er det mulig å komme seg inn i alle rom om de en gang skulle behøve rullator. Sånn sett er alderdommen sikret, selv om det er lenge til.

– Vi får håpe det blir stille og rolig nå, som vi har kommet oss inn i et nytt hus, avslutter Tor Martin Holand.

FORDELER

Vi prioriterer forsikringskunder så ventetiden blir minimal

  • Rask behandling og enkel håndtering
  • Ferdige løsninger og transparente priser
  • Betaling skjer først ved overtakelse

Vi har erfarne forhandlere i hele landet som kan hjelpe deg. Kontakt oss på proff@alvsbyhus.no

En mager trøst når tragedien først rammer er at vi i Älvsbyhus prioriterer forsikringskunder som allerede er rammet slik at ventetiden på et nytt hjem blir minimal. Vi har ferdige løsninger og flere muligheter for tilvalg og transparente priser. 
Du vet hva du kan forvente og vi leverer innen avtalt tid. 

Her er noen av de husmodellene du kan velge mellom

Ønsker du å snakke med en
av våre boligformidlere?

Velg fylke
Alle
Alle VikenOsloInnlandetVestfold & TelemarkAgderRogalandVestlandMøre & RomsdalTrøndelagNordlandTroms & Finnmark