Brannen tok barndomshjemmet mitt

For Helge Lillemo var det tungt å oppleve at barndomshjemmet ble flammenes rov. Men han fant igjen lykken i et nytt hus fra Älvsbyhus.

Det lukter fortsatt nytt treverk, der Helge står på sin nye veranda og skuer utover den grønne Fosenhalvøya. Det har tatt tid å komme seg til hektene etter katastrofen, men nå er det nye Älvsbyhuset så godt som ferdig. Helge kan begynne et nytt liv i nytt hus med forloveden Carmen og den livlige kattungen Missi. Det var ikke gitt, da brannen tok barndomshjemmet hans for to år siden.

Å miste barndomshjemmet rammet Helge hardt, i tillegg opplevde han å få hjerteproblemer.

– Jeg fikk hjertestans etter brannen. Mye av det som skjedde etterpå, har jeg ingen minner om, og en dag gikk jeg i svart, forteller Helge og blir blank i øynene. Ti dager i koma og en og en halv måned på sykehus ble konsekvensen. Heldigvis fikk han god hjelp av en kamerat som lånte han ei hytte og møbler.

– Hadde det ikke vært for ham, hadde jeg ikke sittet her nå, sier Helge, fremdeles preget av den sterke opplevelsen.

Helge falt pladask for huset Sissel (nå Selma) og valgte gavelbalkong. Foto: Ludvig Juvodden

Fant Älvsbyhus på nettet

Så snart han fikk klarsignal for å bygge nytt hus, søkte Helge på nettet. Det første som dukket opp var Älvsbyhus, og den første husmodellen han så på var hustypen Sissel (nå Selma). Helge falt pladask.

– Alt passet meg helt perfekt, innredningen, størrelsen, jeg kikket ikke en gang på noen andre husmodeller, sier Helge, nesten som en nyforelsket kavaler.

Dermed sendte han forespørsel til Ståle Myhren, forhandler i Trøndelag, som kom på besøk. Etter en prat med litt diskusjoner hit og dit, skrev de kontrakt.

– Fort og gæli, ler Helge Lillemo godt.

For egentlig var det ikke så mye å lure på. Helge trengte nytt hus.

Helge fikk raskt montert opp et nytt hus på tomta til barndomshjemmet. Foto: Ludvig Juvodden

For oss i Älvsbyhus er det svært viktig at disse som har mistet hjemmet sitt får et nytt så snart som mulig. Derfor prioriteres disse i produksjonen hos fabrikken i Sverige, sier Ståle

Ståle Myhren, forhandler for Älvsbyhus i Trøndelag har vært i kontakt med flere som har mistet huset sitt i brann. – Saksbehandlingstid for grunnarbeid rår vi ikke over, men vi gjør i alle fall det vi kan for at disse familiene snarest skal få et sted å bo igjen, sier Ståle Myhren.

Det går unna!

Ett og et halvt år etter brannen, i februar 2020, rullet lastebiler med modulene til ferdighuset inn på tomta, der kranen sto klar. I løpet av bare en time var de fire modulene på plass. To måneder senere kunne Helge flytte inn sitt nye hjem.

– Jeg hadde ikke klart å bygge dette selv, og jeg hadde aldri i verden fått det til for den prisen, sier Helge.

Han ser fram til å bo i et nytt hus der han har fått det akkurat som han ønsket seg, og dessuten sitter han fortsatt igjen med litt penger fra forsikringsoppgjøret.

Både fra terrassen og fra verandaen kan paret nyte utsikten til Oselva der ørreten spretter, og til resten av dalen. Det har vært en opprivende tid, men nå har mye falt på plass igjen, og det er igjen mulig å se framtida litt lysere i møte.

– Hvis jeg får bort tankene om alt det som har vært, da går jeg en god alderdom i møte, avslutter Helge.

FORDELER

Vi prioriterer forsikringskunder så ventetiden blir minimal

  • Rask behandling og enkel håndtering
  • Ferdige løsninger og transparente priser
  • Betaling skjer først ved overtakelse

Vi har erfarne forhandlere i hele landet som kan hjelpe deg. Kontakt oss på proff@alvsbyhus.no

En mager trøst når tragedien først rammer er at vi i Älvsbyhus prioriterer forsikringskunder som allerede er rammet slik at ventetiden på et nytt hjem blir minimal. Vi har ferdige løsninger og flere muligheter for tilvalg og transparente priser. 
Du vet hva du kan forvente og vi leverer innen avtalt tid. 

Her er noen av de husmodellene du kan velge mellom

Ønsker du å snakke med en
av våre boligformidlere?

Velg fylke
Alle
Alle VikenOsloInnlandetVestfold & TelemarkAgderRogalandVestlandMøre & RomsdalTrøndelagNordlandTroms & Finnmark